Musea in Overijssel

Musea in Overijssel- Hieronder vindt u het overzicht van de musea in de provincie Overijssel.

Op zoek naar een museum in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook musea in: Zwolle, Steenwijk, Ommen, Kampen, Hengelo en Giethoorn.

Provincie Overijssel

Overijssel is vrij centraal gelegen in ons land. Het grenst aan de provincies Drenthe, Gelderland, Flevoland en Friesland en aan de Duitse deelstaten Nordrhein-Westfalen en Nedersaksen. De naam Overijssel komt van de rivier de IJssel. De hoofdstad van de provincie is Zwolle. Andere grote plaatsen zijn Enschede en Deventer.

De musea in Overijssel

Een van de bekendste musea in Overijssel is het Rijksmuseum Twente. Het Rijksmuseum Twente is een museum voor beeldende kunst en het is gevestigd in Enschede, aan de rand van de wijk Roombeek. Elk jaar bezoeken zo’n 100.000 mensen uit binnen- en buitenland dit interessante museum. U vindt hier de mooiste en rijkse kunstcollectie van Oost Nederland. Jaarlijks worden er wel tot tien verschillende tentoonstellingen geprogrammeerd in het museum, verschillende naast elkaar. In de 36 verschillende zalen kunt u genieten van onder andere Breughel, Monet en Jongkind. Een aanrader!

Een heel leuk museum is ook De Oude Aarde. In dit museum in Giethoorn kunt u de schoonheid van Moeder Natuur ontdekken! Hier zijn de meest prachtige mineralen, edelstenen en fossielen te bekijken die sinds 1969 zijn verzameld in het museum. René Boissevain, de oprichter van het museum, heeft op zijn vele ontdekkingsreizen van alles meegenomen. De bezoeker kan hier onder andere het grootste ei ter wereld, een versteende boomstam uit Amerika en de Amethis geode uit Brazilië bewonderen!

Maak uw uitje in Overijssel compleet!

Heeft u zin in een dagje uit? Dat is natuurlijk een uitstekend idee in Overijssel! Er zijn namelijk mogelijkheden genoeg om er een compleet dagje (en avondje) uit van te maken. Neem eens een kijkje op de website Wattedoenvandaag.nl voor een overzicht van talloze activiteiten. Van theaterbezoek tot sportief uitje tot wellnessbezoekje tot kinderuitje!

Direct naar

Voor musea

Wilt u informatie over het plaatsen van uw museum, tentoonstelling of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@caja-media.nl