Musea in Noord-Brabant

Musea in Noord-Brabant – Hieronder vindt u het overzicht van de musea in de provincie Noord-Brabant.

Page 1 of 10 1234910

Op zoek naar een museum in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook musea in: Oirschot, Waalre, Eindhoven, Vught en Bergen op Zoom.

Provincie Noord-Brabant

Als u graag een cultureel dagje wilt doen, dan bent u in de provincie Noord-Brabant aan het juiste adres! Deze grote en bosrijke, maar bovenal gezellige provincie biedt talloze musea voor de liefhebber. Den Bosch is de hoofdstad van de provincie en alleen hier al vindt u meer dan vijf verschillende musea. Maar ook in de kleinere plaatsen zoals Klundert en Gemert. U kunt het zo gek niet bedenken of er is een museum over het betreffende onderwerp. Van natuur tot schoenen en van archeologie tot sigaren!

De musea in Noord-Brabant

Een van de bekendere musea in Noord-Brabant is het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Hier kunnen de bezoekers terecht voor de geschiedenis, cultuur en kunst van Noord-Brabant. Dit museum is dé plek waar het cultureel erfgoed van de provincie wordt tentoongesteld en bewaard. De collectie van het museum omvat meer dan 30.000 voorwerpen zoals schilderijen, tekeningen, munten, zilver, glas, textiel, archeologie en typisch Brabantse objecten.

Een andere aanrader is De Pont museum in Tilburg. Dit museum voor hedendaagse kunst is vernoemd naar stichter Jan de Pont (1915-1987), hij was ondernemer en jurist. Hij wilde graag dat na zijn overlijden een deel van zijn vermogen zou worden ingezet ter stimulering van de hedendaagse beeldende kunst. De collectie van De Pont museum omvat ongeveer 800 werken van zo’n 80 (inter)nationale beeldende kunstenaars, waaronder Anish Kapoor, Marlene Dumas en Bill Viola. Naast de grotere musea zijn er ook talloze kleinere musea met verschillende thema’s zoals het Bierreclame Museum in Breda, het Geniemuseum in Vught en Museum de Vier Quartieren in Oirschot.

Maak uw uitje in Noord-Brabant compleet!

Naar een gezellig restaurant, overnachten of meer weten over leuke uitjes in Noord-Brabant? Bezoek dan ook eens de website van Wattedoenvandaag.nl en onderneem de leukste activiteiten.

Direct naar

Voor musea

Wilt u informatie over het plaatsen van uw museum, tentoonstelling of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@caja-media.nl