Musea in Limburg

Musea in Limburg – Hieronder vindt u het overzicht van de musea in de provincie Limburg.

Page 1 of 8 123478

Op zoek naar een museum in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook musea in: Maastricht, Heerlen, Sittard, Venlo en Elsloo.

Provincie Limburg

Limburg is de meest zuidelijke van de twaalf provincies van ons land. In de provincie wonen zo’n 1,12 miljoen inwoners, hiermee is het na Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht de meest dichtbevolkte provincie van Nederland. Er zijn enkele grote steden te vinden zoals hoofdstad Maastricht, Roermond en Sittard. Limburg biedt een rijk cultureel aanbod, met onder andere vele musea, maar ook theaters, bioscopen en poppodia zijn hier veel te vinden.

De musea in Limburg

Op zoek naar een leuk museum in Limburg? Daarvoor zijn mogelijkheden genoeg! Uiteraard hebben de grote steden een ruim aanbod aan musea. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg. Maastricht kent onder andere het bekende Museum aan het Vrijthof, het Bonnefantenmuseum en het Drukkunstmuseum. Museum aan het Vrijthof, gesitueerd in het voormalige Spaans Gouvernement, een gebouw dat al in de 16e eeuw dienst deed als buitenpaleis van Keizer Karel V, wil doorgroeien naar een landelijk georiënteerde presentatie-instelling voor hedendaagse toegankelijke kunst en design met aandacht voor vakmanschap. Een nieuw en fris museaal concept, een ontmoetingsplek, met meer ruimte voor experiment en nieuwe crossovers binnen de cultuursector. Een breed publiek wordt op een toegankelijke wijze getrakteerd op spraakmakende ervaringen en spannende kruisbestuivingen in een sfeervolle setting, waarbij bezoekers met een zachte g worden ontvangen. In het Drukkunstmuseum komt u meer te weten over de historie van de druk- en prentkunst. Bezichtig hier onder andere een drukkerij van rond 1900.

Ook in de kleinere plaatsen zoals Steyl en Horst zijn interessante musea te vinden. Denk bijvoorbeeld aan museum De Kantfabriek, hier leert de bezoeker alles over de ontwikkeling van de textielnijverheid in de regio Horst. In het Missiemuseum in Steyl vindt u een overweldigende verzameling van volkenkundige voorwerpen, 1500 opgezette dieren en een uitgebreid insectenkabinet met kevers, vlinders en andere insecten.

Maak uw uitje in Limburg compleet!

Naar een gezellig restaurant, overnachten of meer weten over leuke uitjes in Limburg? Bezoek dan ook eens de website van Wattedoenvandaag.nl en onderneem de leukste activiteiten.

Direct naar

Voor musea

Wilt u informatie over het plaatsen van uw museum, tentoonstelling of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@caja-media.nl