Musea in Gelderland

Musea in Gelderland – Hieronder vindt u het overzicht van de musea in de provincie Gelderland.

Op zoek naar een museum in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook musea in: Wageningen, Nijmegen, Velp, Harderwijk en Hattem.

Provincie Gelderland

De grootste provincie van ons land in Gelderland. Gelderland grenst aan de provincies Overijssel, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Arnhem is de hoofdstad van de provincie, hoewel Nijmegen de grootste stad is met de meeste inwoners. Een andere grote stad is Apeldoorn.

De musea in Gelderland

Het Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo is een echte aanrader. Het is een museum voor moderne kunst en hier vindt u de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld, er zijn bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen van Van Gogh te bewonderen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog topstukken van andere meesters te zien zoals Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Claude Monet en Georges Seurat. Buiten is de enorme beeldentuin te bezoeken waar meer dan 160 sculpturen te bewonderen zijn van kusntenaars als Pierre Huyghe, Marta Pan en Jean Dubuffet.

Een andere topper is het Museum MORE in Gorssel. Dit is het grootste Nederlandse museum voor Modern Realisme. Het museum is een initiatief van Hans Melchers en u kunt hier terecht voor een eeuw topkunst van grootmeesters als Jank Mankes, Pyke Koch, Charley Toorop en natuurlijk Carel Willink. Hier maakt u kennis met de magie van kunst!

Maak uw uitje in Gelderland compleet!

Bent u in de stemming voor een gezellig dagje weg? Bijvoorbeeld met de kinderen of met vrienden? In Gelderland zijn daarvoor natuurlijk mogelijkheden te over. Wat dacht u bijvoorbeeld van gezellig samen midgetgolf spelen, naar de dierentuin of naar een museum? Bekijk gauw de website Wattedoenvandaag.nl voor talloze mogelijkheden in Gelderland.

Direct naar

Voor musea

Wilt u informatie over het plaatsen van uw museum, tentoonstelling of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@caja-media.nl