Musea in Flevoland

Musea in Flevoland- Hieronder vindt u het overzicht van de musea in de provincie Flevoland.

Op zoek naar een museum in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook musea in: Almere, Schokland, Nagele en Dronten.

Provincie Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van ons land. Het is gelegen op de plek waar vroeger de Zuiderzee lag. De provincie bestaat uit de drie landstreken Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. Ook de voormalige eilanden Schokland en Urk horen bij de provincie Flevoland. Flevoland grenst aan de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland. Het grootste gedeelte van het Markermeer en het IJsselmeer behoren ook bij de provincie Flevoland.

De musea in Flevoland

In Flevoland zijn verschillende musea te vinden die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van Museum Schokland? Dit museum is gevestigd op de Middelbuurt, wat één van de drie laatste woonterpen is. Er is zowel een binnen- als een buitenexpositie welke een beeld geven van de archeologie en geologie van de Noordoostpolder. U leert hier meer over het ontstaan en vergaan van het eiland, van de drooglegging van de Noordoostpolder en van het leven van de bevolking van Schokland. Een ander leuk uitje is natuurlijk Aviodrome! In Aviodrome vindt u meer dan 6000 m2 vliegtuigpret voor de hele familie! Hier zijn meer dan 100 vliegtuigen te bekijken en elke dag worden er rondleidingen gegeven. Breng ook een bezoekje aan de spannende 4D-film in het filmtheater! Een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud.

Maak uw uitje in Flevoland compleet!

Zin om er eens lekker op uit te trekken? Gezellig een dagje weg met uw partner, kinderen of bijvoorbeeld vrienden? In Flevoland zijn er uiteraard mogelijkheden genoeg! Lekker uit eten gaan bij een restaurant, een theater- of museumbezoekje of een creatief uitje? Er is van alles te doen. Neem zelf een kijkje op Wattedoenvandaag.nl en bekijk welke leuke uitjes er zijn!

Direct naar

Voor musea

Wilt u informatie over het plaatsen van uw museum, tentoonstelling of heeft u een klacht?

Neem contact op
T: 0594-555013
E: info@caja-media.nl